Official Webpage of Cahul's Festivals

EN | RO | RU
Pagina oficială a Festivalulilor din Cahul, Moldova
Bobocelul
Bobocelul Scurt informativ
Bobocelul logo Jana JabitetDragi prieteni,
In luna mai a anului 1998 in Cahul s-a desfasurat primul festival de creatie populara a copiilor "Bobocelul", in scopul propagarii si dezvoltarii dansului popular in randurile copiilor. Festivalul fu foarte interesant si vesel mai ales gratie faptului ca au participat copi intre 5 si 16 ani din diferite tari, inclusiv Moldova, Romania, Rusia si Ucraina. Dorim foarte mult ca acest festival sa devine traditional. Copii sunt viitorul nostru si creatia lor apartine seculului nou. Ansamblul de dans popular "Bobocelul", in calitate de stapani ai festivalului, va invita si pe Dstra sa participati in aceasta feerica sarbatoare. In aceasta pagina veti gasi informatii referitoare la data desfasurarii festivavlului.
Jana Jabinet, Directorul ansamblului de dans pentru copii "Bobocelul.

Despre Festival
Ieri, astazi, mîine...

In luna mai a anului 1998 Primaria municipiului Cahul a desfasurat primul Festival de Dans Popular al Copiilor "Bobocelul". In Cahul exista traditii bogate in domeniul creatiei si dansului copiilor. In oras activeaza cateva colective de dans ce reprezinta regulat Moldova la diverse festivaluri in strainatate. De aceea s-a hotarat petrecerea Festivalului "Bobocelul". La festival au evoluat colective din Moldova, Romania, Rusia si Ucraina. Copiii au dansat si cantat, invatatorii au discutat intre ei probleme de educatie, iar orasul traia intr-o atmosfera de sarbatoare.

Festivalul a decurs extraordinar de bine, insa din pacate inca nu a devenit permanent. Sa speram ca in curand se va hotari data desfasurarii celei de a doua editii a festivalului si vom putea sa spunem: "Dragi prieteni, bina ati venit in Cahul, capitala festivalurilor in Moldova!"